Årskurs 8 Stockholmstema

Det bästa sättet att lära känna Stockholm är att vandra på gatorna. Eleverna börjar då förstå hur staden vuxit – vad som satt sin prägel på den. Hur den sakta förändrats genom århundradena. Under v.22 kommer därför eleverna i årskurs 8 lära känna sin stad på djupet.

På måndagen har eleverna gjort en stadsvandring på Söder där vi besökt platser i Per Anders Fogelströms stadsserie.

Årskurs 8 Stockholmstema 2017

Resten av veckan kommer bland annat att bjuda på:

Stadsvandring i hemorten - Skolan vid sjön som försvann: En vandring genom ett ganska litet område med lång och spännande historia, en förort som nu står inför stora förändringar. Från fantasieggande bronsålderslämningar, via järnålderns och medeltidens landsväg, till bostadshusens 50- och 60-talsarkitektur med moderniteter som spårvagnar och biograf.

Stadsvandring i Gamla Stan: En vandring genom Gamla stan med de medeltida husen, de slingrande gränderna och de livfulla fasaderna. Denna promenad bjuder på palats och slott i historiska miljöer.

Veckan avslutas med att eleverna skriver mikronoveller och själva får skildra en plats de särskilt fastnat för. Bild och text kommer att ställas ut till allmän beskådan.