Stockholm Skolwebb

Följ ditt barns utveckling i skolan

På Stockholm Skolwebb hittar du den bedömning lärare har formulerat i de skriftliga omdömen som eleven får varje termin. De är underlag för dig att utgå ifrån inför att du och ditt barn möter läraren vid utvecklingssamtalet.

Följ frånvaron

När en elev är frånvarande utan att en vårdnadshavare har anmält det räknas det som ogiltig frånvaro. Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt på elevens schema i Stockholm Skolwebb. Du kan, efter att lärare registrerat frånvaron, godkänna frånvaro direkt i Stockholm Skolwebb. Både du och läraren får överblick över elevens frånvaro och närvaro.

Vad är Stockholm Skolwebb?

Via Stockholm Skolwebb kan du samarbeta med ditt barns skola. Stockholm Skolwebb är grundskolans webbplattform för lärande och kommunikation. Där kan du anmäla ditt barns frånvaro, boka tid för utvecklingssamtal (om mentor/klassföreståndare använder den funktionen) och ta del av ditt barns schema och läxor.

Via Stockholm Skolwebb kan du enkelt ta kontakt med lärare och de kan nå dig med veckobrev och planeringar eller föreslå tid för utvecklingssamtal.

Lärare, elever och vårdnadshavare kan logga in på Stockholm Skolwebb men ser olika saker.

Vad är vårdnadshavare?

Vårdnadshavare är ett juridiskt begrepp. Vårdnadshavare kan vara någon annan än en förälder. För att kunna logga in i Stockholm Skolwebb krävs att du är vårdnadshavare.

Varför e-legitimation?

På ditt konto i Stockholm Skolwebb finns uppgifter om eleven. Uppgifterna får inte hamna i orätta händer och därför ska alla vårdnadshavare använda e-legitimation eller BankID. Lärare har en inloggning med ett säkerhetssystem som identifierar läraren, den skola, de klasser och grupper läraren ansvarar för. Elever har en enklare form av inloggning som ger dem möjlighet att ta del av den individuella utvecklingsplanen samt information om skolarbetet som lärare väljer att presentera.

E-legitimation eller BankID skaffar du hos din bank.

Ladda ned din e-legitimation

För att få en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer. Om du redan är
Internetbankkund kan du ladda ner e-legitimationen till den dator du ska använda. Det kan du
göra hos någon av följande utfärdare:

E-legitimation för dig som inte är Internetbankkund

Nordea och Telia erbjuder e-legitimation till kunder som inte är Internetbankkunder. Läs mer på Nordeas respektive Telias webbplatser.

Nordeas e-legitimation (länk till extern webbplats)

Telias e-legitimation (länk till extern webbplats)

Om länkarna inte fungerar är anledningen att Nordea/Telia ändrat på sin webbplats. Hör i så fall av dig till oss så att vi får reda på att länkarna behöver uppdateras. Du kan även på egen hand navigera dig fram till informationen om e-legitimation på Nordeas respektive Telias webbplatser (www.nordea.se och www.telia.se), antingen genom att klicka dig fram eller genom att använda respektive webbplats sökfält.

Om du behöver hjälp

Om inloggning till Stockholms stads e-tjänster (länk till annan webbplats)

Direktlänk till Stockholms stads support för vårdnadshavare (länk till annan webbplats)

Bankernas gemensamma information:
www.​e-legitimation.​se (Länk till annan webbplats, http://www.e-legitimation.se) ›

Stockholms stads supportguider

Stockholms stad har tagit fram en guide för support, om du behöver hjälp med inloggning eller efter inloggning. Direktlänk till guiden.

Sjöängsskolans kontaktperson gällande skolwebbfrågor är Mathias Mähler. För frågor gällande inloggning hänvisar vi till Stockholms stads support (se länk ovan)