Snart kan du börja använda den nya skolplattformen

Information om skolplattformen till dig som är vårdnadshavare med barn i grundskolan och grundsärskolan.

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads förskolor och skolor. Från och med höstterminens start kommer du att få tillgång till den. Där kan du se allt du behöver veta om ditt barns skolgång i din mobiltelefon, dator eller surfplatta.

Vad är skolplattformen

Skolplattformen är den samlade ingången till information och kommunikation rörande ditt barns skolgång. Den kommer att ersätta Skolwebben till hösten.

Skolplattformen ger möjlighet för ditt barns skola att publicera nyheter om till exempel läxor eller utflykter. Du kan även anmäla ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, vilket kommer underlätta att hålla koll på läxor och inlämningsuppgifter, bedömningar, kalender, matsedel, nyheter och annan information. Skolplattformen möjliggör med sina olika delar att det blir lättare för lärarna att lämna ut och samla in uppgifter och ge feedback på ditt barns uppgifter och lärande.

När kommer jag och mitt barn att få tillgång till skolplattformen?

Du och ditt barn kommer att få tillgång till skolplattformen vid starten av höstterminen 2018. Du kommer att få mer information om hur du loggar in av din skola.

Skolplattformen kommer att utvecklas kontinuerligt och mer användbar funktionalitet kommer att erbjudas efterhand.

Mobilt och säkert

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare att logga in med hjälp av e-legitimation (t ex BankID).

På följande länk kan du läsa mer om hur du skaffar BankID:

https://bit.ly/1LL52t2

Var hittar jag mer information?

Du kan även läsa mer på

www.stockholm.se/ForskolaSkola/Skolplattform-Stockholm/

 

På följande länk hittar du en kort introduktionsfilm till skolplattformen: https://bit.ly/2HkAXpP

 

Hälsningar, Inger Pripp

Grundskoledirektör

Dela:
Kategorier: