Till vårdnadshavare för barn som börjar i förskoleklass hösten 2021

Hej! Snart är det dags för era barn att börja i Sjöängsskolan. Vi brukar bjuda in er och era barn till ett besök under maj månad. I år är det ett annorlunda år då vi måste tänka på ett annat sätt. Första steget är denna information.

Till hösten 2021 kommer vi att ha tre förskoleklasser.  I vår organisation arbetar två personer/klass; en lärare och en förskollärare samt en person från fritids. Pedagogerna följer med klassen till årskurs 1.  Läraren fortsätter sedan med eleverna i årskurserna 2 och 3 tillsammans med en person från fritids till varje klass.

Innan sommaren får ni preliminära klassindelningar och information om vilka lärare, förskollärare och fritidspedagoger som kommer arbeta med de olika klasserna.

Klassindelningarna kommer att kunna ändras fram till höstlovet i v.44.

Skolstart och inskolning

Under dagarna 11/8-17/8 har skolan planering inför läsåret.

Fritids är stängt 12/8-13/8.  Vid behov av omsorg dessa dagar, kontakta biträdande rektor Hans-Olof Nilsson senast den 15 juni.

Skolstarten och inskolningen startar onsdagen den 18 augusti.
Under följande dagar är det viktigt att ni föräldrar finns lättillgängliga för era barn.

Schemat för inskolningsveckan i augusti:

Onsdag  18/8, 09.00-10.00, besök och infodag
Torsdag 19/8, 08.30-10.00, klassaktiviteter
Fredag  20/8, 08.30-12.00,  klassaktiviteter (lunch i skolan)
Måndag  23/8, 08.30-15.00,  heldag, lunch samt fritids (inskolning på fritids)

Under onsdagen är tanken att barnen får träffas för sig och ni vårdnadshavare få information och möjlighet att ställa frågor.

Lära känna-samtal

Vi vill gärna träffa er föräldrar tillsammans med ert barn för ett kortare (ca 15 min) samtal. Dessa samtal kommer att äga rum under inskolningsdagarna i augusti, främst torsdag-fredag 19-20/8.

Anslag med tider kommer att sättas upp utanför respektive klassrum från och med besöks- och infodagen. Ni föräldrar skriver upp er på en tid som passar.

Boka gärna in ett möte med oss innan sommaren om det är information som är bra för oss att veta så vi kan förbereda oss inför hösten.

Vi ser fram emot att träffa er och era barn här hos oss!

Videohälsning från oss

En hälsning till alla nya förskoleklassbarn från den personal som ska jobba med er

Välkomna önskar personalen i Växthuset/Sjöängsskolan

genom Hans-Olof Nilsson, bitr. rektor