Skolhälsovård och skolsköterska

Skolhälsovården arbetar främst förebyggande och följer hälsoutvecklingen och uppmärksammar elevernas arbetsmiljö och livsstil under hela skoltiden.

Skolhälsovården tar vid efter barnhälsovården, BVC, när barnen börjar i förskoleklass det innebär att vaccinationsprogrammet som påbörjades på BVC avslutas på högstadiet*

​Skolhälsovården utför hälsosamtal med elever och vårdnadshavare samt undersökningarna och enklare sjukvård.

Drop in-mottagning: Måndag, onsdag, torsdag, fredag kl. 09:30-11:30. Tisdag kl. 12:00-13:20.

Skolsköterska: Agneta Hjertman

Telefon: 08-508 21 407

E-post: agneta.hjertman@edu.stockholm.se

Skolsköterska: Lina Kindahl

Telefon: 076-12 21 412

E-post: lina.kindahl@edu.stockholm.se

Skolläkare: Malin Frank. Bokas via skolsköterskan.

*Fr.o.m. 2013 rapporteras enligt lag alla vaccinationer som är givna inom det nationella barnvaccinationsprogrammet (vaccinationer som erbjuds alla barn kostnadsfritt) till ett hälsoregister. Skolhälsovården i Stockholms stad använder datajournaler och behandlas med samma sekretess som journaler i övrig hälso- och sjukvård.