Skolhälsovård och skolsköterska

Skolhälsovården tar vid efter barnhälsovården, BVC, när barnen börjar i förskoleklass. Skolhälsovården arbetar främst förebyggande och följer hälsoutvecklingen och uppmärksammar elevernas arbetsmiljö och livsstil under hela skoltiden. Hälsosamtalen och undersökningarna är naturliga kontaktytor med elever och föräldrar. Skolhälsovården utför också enklare sjukvård.

Vaccinationsprogrammet som påbörjades på BVC avslutas på högstadiet. Fr.o.m. 2013 rapporteras enligt lag alla vaccinationer som är givna inom det nationella barnvaccinationsprogrammet (vaccinationer som erbjuds alla barn kostnadsfritt) till ett hälsoregister.

Skolhälsovården i Stockholms stad använder datajournaler och behandlas med samma sekretess som journaler i övrig hälso- och sjukvård.

Drop in-mottagning: Måndag, onsdag, torsdag, fredag kl. 09:30-11:30. Tisdag kl. 12:00-13:20.

Skolsköterska: Agneta Hjertman

Telefon: 08-508 21 407

E-post: agneta.hjertman@edu.stockholm.se

Skolsköterska: Lina Kindahl

Telefon: 076-12 21 412

E-post: lina.kindahl@edu.stockholm.se

Skolläkare: Malin Frank. Bokas via skolsköterskan.