Skolrestaurang

Den skolmat som köket på Sjöängsskolan tillagar och serverar är näringsriktiiga vällagade och välsmakande måltider enligt riktlinjer för Stockholms stads grundskolor. Målet är: Maten skall hamna i magen.

För skolan är det viktigt att restaurangens mat är god och att våra elever på lunchrasten får en trevlig och avkopplande stund från skolarbetet. Maten ska ge den energi som våra elever behöver för att orka med dagen.

Vi erbjuder självklart specialkost till elever med allergi alt andra matbehov, vi har välutbildad personal som genomgått utbildningar och har stor kunskap när det gäller specialkost. Vi vill att alla ska känna sig trygga med att deras barn äter maten i skolan.

Varje dag dukas bröd, smör, mjölk och en härlig salladsbuffé med blandad råkost och goda hemmagjorda dressingar upp.

Maten som serveras

Vi har som mål att laga så mycket mat från grunden som möjligt och den lagas med ”kärlek” varje dag. Sen finns det rätter som är svårare att göra själva till de 1200 portionerna som vi tillagar t.ex. köttbullar, korv,  och pannkakor m.m så där använder vi oss utav halvfabrikat.

Viktiga ståndpunkter

Vi möjliggör att kommande generationer lär sig sunda matvanor.
Vi är en blandad personalgrupp från hela världen som alla har något bra och viktigt att tillföra i arbetet i vår skolrestaurang.
Vi måste vinna våra gästers förtroende genom att alltid hålla en hög kvalitét på råvaror och det vi serverar.
Vi bemöter våra gäster med respekt och ett varmt välkomnande och förväntar oss att bli respekterade tillbaka.
Vi kan garantera säker mat genom vårt system för egenkontroll även kallat HACCP.
Vi går fortlöpande på utbildningar i t.ex. livsmedelssäkerhet, specialkost och vegetarisk matlagning och inspirationskurser.

Miljöpolicy

Tillsammans är vi rädda om vår miljö och bidrar till en hållbar utveckling genom att aktivt arbeta mot ett större klimatansvar. För att värna om miljön arbetar vi så här.

En dag i veckan serveras endast vegetarisk mat, det är klimatsmart.
Minst 40 % av det vi serverar vara ekologiskt eller kravmärkt.
Fisken vi serverar är MSC-märkt vilket garanterar att den kommer från välskött fiske.
Våra matrester hamnar i vår matavfallskvarn som sedan blir biogas som stadens bussar kör på.
Vi källsorterar plast, plåt, papper och glas.
Våra disk- och rengöringsmedel är miljömärkta.
Vårt mål är att minska framförallt tallrikssvinnet men även tänka mer klimatsmart vid beredningen av våra måltider.

Mellanmål

Mellanmålet serveras också i skolrestaurangen för de elever i F-3 som går på fritids. Mellanmålet är variationsrikt och det serveras omväxlande gröt, fil, smörgås eller festligare överraskningsmellanmål.

Om du/ditt barn är i behov av specialkost kan du hitta mer information och blankett via Stockholms stads webbplats med information om skolmåltider.

Sjöängsskolans meny på Skolmatens webbplats >

Ingress: