Dags att söka skola 2021

Har du ett barn som fyller sex år under 2021, ska du söka till förskoleklass. Perioden då du söker pågår mellan 15 januari och 15 februari. Vårdnadshavare till elever som ska byta skola nästa läsår ska också ansöka under skolvalsperioden.

Informationsmöte inför val till förskoleklass

Ovanliga tider kräver ovanliga lösningar! Istället för att bjuda in till ett fysiskt möte på vår skola, bjuder vi detta år in till ett digitalt möte. Du som vill veta mer om förskoleklassen på Sjöängsskolan är varmt välkommen till vårt informationsmöte via webben.

Du kommer att träffa läraren Sofie, förskolläraren Jens, biträdande rektorn Hasse och rektorn Angela.

Vi kommer att berätta om Sjöängsskolan, om hur vi jobbar och hur en dag i förskoleklassen ser ut.

Du kommer att kunna ställa frågor via chatten till oss och vi svarar direkt i mötet.

Vi kommer att anordna två livesändningar, den 20 januari kl. 18.30–19.30 och den 26 januari kl. 18.30–19.30, där du som vårdnadshavare till barn som ska börja förskoleklass får information om hur vi arbetar.

Länkar till dessa live-möten kommer att finnas här ca en vecka innan mötet äger rum.

Länkar till livesändningar

Informationsmöte 20 januari

Informationsmöte 26 januari

Välkommen!

Information om skolval

Du kan läsa mer om skolvalet och om hur du jämför mellan skolor på Stockholms stads webbplats.
Om du har barn som redan idag går i förskoleklass eller senare skolålder på annan skola och vill söka till oss hittar du information på samma webbplats.

Sök skola

Ansökan efter skolsöksperioden för kommande läsår eller ansökan som gäller plats under innevarande läsår skickas direkt till skolan.

Instruktionsfilmer

Film med text på svenska, engelska och arabiska (extern länk till Youtube)

Film med tal och text på engelska (extern länk till Youtube)

Kontakt vid frågor

För frågor rörande förskoleklass eller årskurs 1–3.

Biträdande rektor: Hans-Olof Nilsson
E-post: hans-olof.nilsson@edu.stockholm.se
Ansvarig: Förskoleklass–årskurs 3, fritidshem årskurs F–3

För frågor rörande årskurserna 4–9.

Biträdande rektor: Carolin Heyer
E-post: carolin.heyer@edu.stockholm.se