Trygghet och studiero

Antal: 7

• Skolkurator

Skolkuratorn arbetar med psykosocialt stöd till skolans elever, både främjande och förebyggande genom elevhälsoteamets arbete och stöd till arbetslagen och genom direkt arbete med elever och deras vårdnadshavare.

• Elevhälsa

Elevhälsa är hela skolans angelägenhet och elevhälsoarbetet på Sjöängsskolan utgår ifrån alla människors lika värde och alla elevers rätt till utbildning.

• 7–9

I högstadiet på Sjöängsskolan finns tre klasser i varje årskurs. Varje klass har två mentorer. I årskurs 7–9 arbetar många yrkesskickliga lärare med mångårig erfarenhet av undervisning.

Sociala medier

Våra barn och ungdomar blir allt mer aktiva på sociala medier. Vi vill därför uppmana dig som förälder att engagera dig i vad ditt barn skriver och gör på nätet och i sociala medier.

• Fotboll på grusplan

Skolidrottsföreningen

Skolan har en idrottsförening där elever från främst årskurs 6 till 9 är medlemmar.

• Skolans uppehållsrum, bild på biljardbord framför en motivmålad vägg

Elevcafeteria

Vi erbjuder elever från årskurs 7–9 att på deras fria tid under skoldagen vistas i vår elevcafeteria och uppehållsrum. I uppehållsrummet finns möjlighet att umgås med kompisar och vuxna i en trevlig miljö.

• Så här arbetar vi

På Sjöängsskolan arbetar vi med ständig utveckling. Vi samverkar och utvecklar verksamheten vilket leder till en helhetssyn och en röd tråd på skolan.