Antal: 11

• VI-teamet

På Sjöängsskolan finns ett antimobbningsteam, kallat VI-teamet, som jobbar både med främjande arbete, förebyggande insatser och akuta ärenden. VI står för Värdegrund och Individ.

• Skolpsykolog

Skolpsykologens uppgifter innebär främst ett hälsofrämjande och förebyggande arbete vilket innefattar både konsultativa och stödjande insatser.

• Specialpedagog

Sjöängsskolans specialpedagoger bistår arbetslagen med specialpedagogisk kompetens kring särskilt stöd och extra anpassningar.

• Skolkurator

Skolkuratorn arbetar med psykosocialt stöd till skolans elever, både främjande och förebyggande genom elevhälsoteamets arbete och stöd till arbetslagen och genom direkt arbete med elever och deras vårdnadshavare.

• Skolhälsovård och skolsköterska

Skolhälsovården arbetar främst förebyggande och följer hälsoutvecklingen och uppmärksammar elevernas arbetsmiljö och livsstil under hela skoltiden.

• Elevhälsa

Elevhälsa är hela skolans angelägenhet och elevhälsoarbetet på Sjöängsskolan utgår ifrån alla människors lika värde och alla elevers rätt till utbildning.

• Person som ser trött/uppgiven ut framför en uppslagen bok

Orka mer - plugga bättre

Ibland kan det kännas svårt/jobbigt att ha ork till allt och att hinna med att plugga så bra som man själv skulle önska.

• Elevledighet - Sjöängsskolans policy

Vår inställning är att skolan är viktig. Därför beviljar vi inte ledigheter för elever utan synnerliga skäl. Våra elevers föräldrar ber ibland om ledigt för sina barn under skoltid.

Sociala medier

Våra barn och ungdomar blir allt mer aktiva på sociala medier. Vi vill därför uppmana dig som förälder att engagera dig i vad ditt barn skriver och gör på nätet och i sociala medier.

• Frånvaroanmälan

Vårdnadshavare rekommenderas att, innan 08.00, frånvaroanmäla via Skolplattformen eller via appen/SMS-tjänsten som finns.