Terminsbiljett

Under vissa förutsättningar kan ditt barn få en terminsbiljett. Då kan barnet åka med kollektivtrafik till och från skolan eller fritidsverksamheten.

Terminsbiljett kallas även för skolkort eller SL-kort.

Elev i grundskola

Ditt barn kan få terminsbiljett om hen går i skolpliktsskola och avståndet mellan hemmet och skolan är långt. Avståndet mäts från hemmet till skolpliktsskolan.

Skolpliktsskola är den skola som kommunen placerar ditt barn i.

Ditt barn kan få terminsbiljett om avståndet från hemmet till skolpliktsskolan är

• minst 2 km för elever i förskoleklass–årskurs 3
  • minst 3 km för elever i årskurserna 4–6
  • minst 4 km för elever i årskurserna 7–9.

I Stockholm kan de allra flesta barn få en plats i en kommunal skola nära hemmet. Därför är det ganska ovanligt att elever har rätt till terminsbiljett.

Du kan läsa mer på Stockholms stads informationssida om terminsbiljetter.

Om ditt barn enligt informationen ovan har rätt till en terminsbiljett behöver du fylla i en ansökningsblankett som måste lämnas in till skolan. Observera att blanketten måste undertecknas av båda vårdnadshavarna.